netweek - Η XE ξεκινά την εμπορική αξιοποίηση των Big Data

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Η XE ξεκινά την εμπορική αξιοποίηση των Big Data

17 Νοεμβρίου 2017 | 10:28 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Big Data,Investments

Μετά από συστηματική προσπάθεια μελέτης και ανάπτυξης, ο Όμιλος Χρυσή Ευκαιρία δίνει στο κοινό το πρώτο εμπορικό δείγμα project σχετικά με τα Big Data.

Από τη Δευτέρα (13/11/17), οι επισκέπτες του site http://www.xe.gr/property έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη τους διαδραστικούς χάρτες, οι οποίοι απεικονίζουν το πώς έχουν διακυμανθεί οι τιμές των ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Τα στοιχεία στηρίζονται στις αγγελίες  που έχουν καταχωρηθεί στα συστήματα της Χρυσής Ευκαιρίας από το 2012 και μετά. Το project των Big Data τρέχει εσωτερικά από τη Διεύθυνση Πληροφορικής με την αγαστή συνεργασία του τμήματος Product Development της εταιρείας, αλλά και την πολύτιμη αρωγή της Microsoft.

Χρησιμοποιεί τόσο τεχνολογίες της τελευταίας – όπως το Αzure Machine Learning (για την επεξεργασία των δεδομένων σε R και Python και για την ανάπτυξη των μαθηματικών μοντέλων) και το Power BI (το οποίο τροφοδοτείται με τα αποτελέσματα επεξεργασίας του Αzure ML ώστε να παρουσιάζονται αυτά κατόπιν στο site της εταιρείας) – όσο και εργαλεία που έχει αναπτύξει εσωτερικά η Διεύθυνση Πληροφορικής.

«Ο Όμιλος μας έχει κατανοήσει ότι η αγγελία δεν αποτελεί, πλέον, μόνο τέσσερις γραμμές κειμένου, αλλά εμπεριέχει σημαντική πληροφορία, την οποία αν την εξάγεις και τη χρησιμοποιήσεις με κατάλληλο τρόπο, μπορείς να αντλήσεις τεράστια πληροφόρηση, περνώντας από τα ποσοτικά στα ποιοτικά δεδομένα, δίνοντας χρήσιμα insights σε κόσμο που δεν είχε έως τώρα πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες» δηλώνει στο NetFAX ο Διονύσης Λιάλιος, IT Director του Ομίλου Χρυσή Ευκαιρία.

Τα Big Data είναι ένα από τα σημαντικότερα projects της εταιρείας, το οποίο θα εξελίσσεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, παρέχοντας σύντομα ακόμα και δυνατότητες πρόβλεψης τιμών, αποτελεί δε ένα μόνο δείγμα του πώς ο Όμιλος Χρυσή Ευκαιρία αξιοποιεί την Πληροφορική. «Στόχος μας και μέρος της στρατηγικής μας είναι να είμαστε εκεί που θα έρθουν οι πελάτες μας, να φτιάξουμε από τώρα το περιβάλλον που θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον, προβλέποντας τις ανάγκες τους. Παράλληλα, να δίνουμε στο προσωπικό της εταιρείας μας τους τρόπους, ώστε να υλοποιήσουν τις ιδέες που έχουν» συμπληρώνει ο Δ. Λιάλιος.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778