netweek - «Ψηφιακό γκισέ», τηλεδιασκέψεις πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες και ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών στη φαρέτρα της κυβέρνησης

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Νέες υπηρεσίες προστίθενται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης του κράτους

«Ψηφιακό γκισέ», τηλεδιασκέψεις πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες και ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών στη φαρέτρα της κυβέρνησης

7 Μαΐου 2020 | 15:43 Γράφει ο Σπύρος  Πιστικός Topics: e-government,News,Δημόσιο

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Nέα δεδομένα που αφορούν στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους φέρνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εγκαινιάζοντας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα το «Ψηφιακό Γκισέ». Θα πρόκειται ουσιαστικά για μία υπηρεσία συναλλαγής και επικοινωνίας του πολίτη με το Δημόσιο.

Μέσω αυτής ο εκάστοτε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να κλείνει ραντεβού μέσω του gov.gr με την υπηρεσία που επιθυμεί, πραγματοποιώντας στη συνέχεια τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υπάλληλο της εκάστοτε υπηρεσίας από την οποία επιθυμεί να λάβει απαντήσεις ή εξυπηρέτηση σε ζητήματα της καθημερινότητάς του. Επίσης, εφόσον ο πολίτης ζητήσει κάποιο πιστοποιητικό, θα έχει την δυνατότητα να το λαμβάνει στη συνέχεια στο e-mail του.

ΚΕΠ: Ψηφιακή κατάθεση αιτήσεων και αποστολή πιστοποιητικών μέσω mail
Επιπλέον, ξεκινά μέσω του gov.gr η ψηφιακή κατάθεση αιτήσεων στα ΚΕΠ, τα οποία θα εκδίδουν τα έγγραφα που ζητά ο πολίτης και στη συνέχεια θα αποστέλλονται στο e-mail του. Επιπλέον τίθεται σε εφαρμογή η έκδοση ληξιαρχικών πιστοποιητικών μέσω του gov.gr. Χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η εν εξελίξει διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, 1,5 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, απασχολούμενοι και αγρότες θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά ασφαλιστική ενημερότητα μέσω του ΕΦΚΑ.

Τέλος, μέσω των διαδικασιών που εφαρμόζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ανανέωση των δελτίων ανεργίας θα γίνεται αυτόματα και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν θα χρειάζεται να προβαίνουν σε ενέργειες για την ανανέωσή τους. Επίσης, η ανανέωση του ΑΜΚΑ θα γίνεται ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία χωρίς να απαιτούνται ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως, γάμου ή θανάτου συγγενικού τους προσώπου.

Netweek Online( 7 Μαΐου 2020)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Μεγάλη πρόκληση για το business continuity

Οι συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και το συνεπαγόμενο lockdown, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης που μέχρι πρόσφατα είχαν εφαρμόσει ίσως στα χειρότερα σενάρια των ασκήσεων τους. Η τεχνολογία είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που καλείται να δώσει λύσεις, ώστε οι εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν και μάλιστα με τρόπο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την επιτυχία τους.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Business Deals
  • Corporate Performance
  • Projects
  • Products
  • Δημόσιο
  • Συνέδρια
  • Servers
  • New Products
  • logistics

logistics

logistics

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778