netweek - SAP, Oracle, Cisco: Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

SAP, Oracle, Cisco: Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας

20 Μαρτίου 2020 | 18:43 Γράφει ο Γιάννης  Ριζόπουλος Topics: News

Παρά την πανδημία και τις αναμφισβήτητες επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας, η ζωή στο ελληνικό σκέλος τριών από τις μεγαλύτερες εταιρίες ΙΤ παγκοσμίως με χιλιάδες πελάτες, συνεχίζεται κανονικά, όχι βεβαίως στις έδρες τους (όπου έχουν απομείνει μονάχα τα μέλη των ομάδων επιφυλακής και του προσωπικού ασφαλείας) αλλά εκ του μακρόθεν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τους έχει ήδη από την περασμένη εβδομάδα μεταφέρει το γραφείο στο σπίτι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία, χάρη  στην ασφαλή πρόσβαση στο cloud και τα συστήματα τηλεδιάσκεψης. Κι όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους στο NetFAX, αυτή η τακτική θα διατηρηθεί για όσο καιρό χρειαστεί, έως ότου ξεπεραστεί το πρόβλημα κι ανάψει πάλι το «πράσινο φως» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Αριάννα Μάντζιου Marketing & Communications Country Head της SAP για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα
«Business -σχεδόν- as usual, μιας και αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας», ήταν το σχόλιο της Αριάννας Μάντζιου, Marketing & Communications Country Head της SAP για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, η οποία τόνισε ότι η μετατόπιση της δραστηριότητας των εργαζομένων της εταιρίας από το γραφείο στο σπίτι ξεκίνησε ήδη την προηγούμενη Δευτέρα και ως την Πέμπτη είχαν απομείνει στα γραφεία του Φαλήρου μονάχα οι εντελώς απαραίτητοι.

Προφανώς υπάρχει λιγότερη διάδραση, αλλά οι εκδηλώσεις έγιναν πλέον ψηφιακές, τα webinars συνεχίζονται, οι συναντήσεις μετατράπηκαν σε calls, η υποστήριξη των πελατών γίνεται εξ αποστάσεως και όλα βαίνουν καλώς. Πολλά, βεβαίως, θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης, αλλά αυτό ισχύει για όλους…

Katarzyna Pilarska PR & Communications Director CEE & CIS, Oracle
Μιλώντας μας από το σπίτι της, στη Βαρσοβία, η Katarzyna Pilarska, PR & Communications Director CEE & CIS (όπου ανήκει και η χώρα μας) της Oracle, μας παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση, όπου αναγνωρίζεται μεν η κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά τονίζεται ότι η υποστήριξη των πελατών συνεχίζεται κανονικά, χάρη στα ειδικά προγράμματα επιχειρησιακής συνέχειας τα οποία έχουν εξασφαλίσει τους ανάλογους πόρους και δυνατότητες. Η Oracle διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα ούτε στις υπηρεσίες cloud, ούτε στην αλυσίδα τροφοδοσίας, λόγω του ιού.

Έλενα Πρασσάκη Marketing & Communications Manager της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα
«Απολύτως τίποτα δεν άλλαξε με την πανδημία» υπογράμμισε η Έλενα Πρασσάκη, επικεφαλής Marketing & Επικοινωνίας της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. «Εργαζόμαστε όλοι εκτός γραφείου, εστιάζοντας στην καλύτερη διαχείριση της πλατφόρμας Webex, που πλέον χρησιμοποιείται δωρεάν και με μεγάλη επιτυχία, διευκολύνοντας τη μαθησιακή διαδικασία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας».

Netweek Online( 20 Μαρτίου 2020)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778