netweek - IBM: Η ιστορική στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι τώρα

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία στο Think Digital

IBM: Η ιστορική στιγμή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι τώρα

8 Μαΐου 2020 | 16:07 Γράφει ο Σπύρος  Πιστικός Topics: New Products,News

Arvind Krishna, CEO της ΙΒΜ

Η τεχνητή νοημοσύνη και το υβριδικό cloud είναι «οι δύο κυρίαρχες δυνάμεις που καθοδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της IBM, Arvind Krishna, ο οποίος στην κεντρική του παρουσίαση στη διήμερη εκδήλωση Think Digital της ΙΒΜ στάθηκε ιδιαίτερα στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε για το μέλλον του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Η ιστορία θα θυμάται αυτήν τη στιγμή ως τη στιγμή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και της κοινωνίας ξαφνικά επιταχύνθηκε», ανέφερε ο Krishna, προσθέτοντας: «Αυτή είναι μία ευκαιρία να αναπτύξουμε νέες λύσεις, νέους τρόπους εργασίας και νέες συνεργασίες που θα ωφελήσουν την εταιρεία σας και τους πελάτες σας, όχι μόνο σήμερα, αλλά για χρόνια».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε βάθος χρόνου όλες οι εταιρείες θα εξελιχθούν σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, και υπογράμμισε: «Οι τεχνολογικές πλατφόρμες είναι η βάση για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον 21ο αιώνα. Θα καθορίσουν πόσο γρήγορα μπορείς να ελιχθείς προς νέες ευκαιρίες στην αγορά, πόσο καλά εξυπηρετείς τους πελάτες σου και πόσο γρήγορα μπορείς να ανταποκριθείς σε μία κρίση σαν αυτήν που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Watson AIOps
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε το εργαλείο Watson AIOps, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίζει, να διαγιγνώσκει και να ανταποκρίνεται σε ανωμαλίες σε πραγματικό χρόνο. Το Watson AIOps είναι βασισμένο στο OpenShift της Red Hat, ώστε να μπορεί να τρέχει σε διάφορα hybrid cloud περιβάλλοντα, ενώ λειτουργεί με τεχνολογίες όπως το Slack και τo Box, που βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού περιβάλλοντος εργασίας, όπως αυτό διαμορφώνεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της ΙΒΜ, ένα πληροφοριακό «μπλακ άουτ» μπορεί να στοιχίσει σε μία επιχείρηση έως και 260.000 δολάρια ανά ώρα, και το Watson AIOps έχει τη δυνατότητα ανάλυσης χιλιάδων πιθανών προβλημάτων που σχετίζονται με κάποιο πρόβλημα σε έναν database server και μπορεί να προτείνει ενέργειες που θα διορθώσουν το πρόβλημα.

Νέες λύσεις edge με το βλέμμα στο 5G
Στo Think Digital παρουσιάστηκαν επίσης και δύο νέες λύσεις edge computing, με σκοπό την επιτυχή μετάβαση στο 5G.

Η πρώτη είναι το IBM Edge Application Manager, ένα προϊόν που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να διαχειριστεί έως και 10.000 συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο συσκευές και άλλες εφαρμογές edge, ενώ μπορεί παράλληλα να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές edge είναι ασφαλείς, λειτουργικές και ενημερωμένες με τις τελευταίες αναβαθμίσεις

Η δεύτερη είναι το ΙBM Telco Network Cloud Manager, το οποίο εστιάζει στην έξυπνη αυτοματοποίηση λειτουργιών δικτύου σε λίγα λεπτά, με έμφαση στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που αναζητούν τρόπους να εκσυγχρονίσουν τα δίκτυά τους ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα, καθώς και να παρέχουν νέες υπηρεσίες, καθώς η χρήση δικτύων 5G επεκτείνεται.

Netweek Online( 8 Μαΐου 2020)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778