netweek - Ενα ...ξενοδοχειακό case study

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Ενα ...ξενοδοχειακό case study

28 Φεβρουαρίου 2013 | 11:16 Γράφει το NetWeek  Editor Topics: Strategy

Ο Mojtaba Akbari, Διευθυντής Πληροφορικής στο βραβευμένο ξενοδοχείο “The K Club”, μιλάει για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επιχειρηματική ανάπτυξη μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Από το 2007 ο Mojtaba Akbari αποτελεί τον Διευθυντή Πληροφορικής στο βραβευμένο πεντάστερο ξενοδοχείο “The K Club”. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ρεστοράν, spa, καταλύματα, καταστήματα λιανικής πώλησης, χώρους άθλησης, μέρη που το καθένα έχει το δικό software. Συνολικά στο ξενοδοχείο χρησιμοποιούνται 40 εφαρμογές, κάποιες από τις οποίες είναι τόσο απλές όσο τα Exchange, Active Directory και η μισθοδοσία και κάποιες πιο σύνθετες, όπως το PMS (Property Management System), το οποίο αποτελεί και την κύρια επιχειρηματική διαδικασία.

Ως Διευθυντής Πληροφορικής της ξενοδοχειακής μονάδας, ο Mojtaba Akbari φροντίζει να εξορθολογίζει τις τεχνολογικές διαδικασίες και να απλοποιεί τις λειτουργίες του μάνατζμεντ. Γνωρίζει ότι η τεχνολογία κινείται πολύ πιο γρήγορα από την ταχύτητα που αλλάζει η ξενοδοχειακή αγορά και φροντίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην τεχνολογία που σχετίζονται με το ξενοδοχειακό χώρο. Στόχος του είναι να παρέχει, μεταξύ άλλων, τεχνολογικές λύσεις που θα ενεργοποιούν την αλληλεπίδραση μεταξύ των φορητών συσκευών των πελατών, εξασφαλίζοντας ότι θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν το ίδιο αποτελεσματικά, όπως και στο σπίτι τους.

Σήμερα, ο Διευθυντής Πληροφορικής χρειάζεται να αναπτύξει τόσο την τεχνολογική, όσο και την επιχειρηματική του πλευρά, με την τελευταία να είναι πιο σημαντική, όπως πιστεύει ο Mojtaba. Σε αντίθεση με μερικά χρόνια πριν, όπου το IT αποτυπώνονταν απλά ως ένας παράγοντας κόστους, σήμερα η Πληροφορική διευκολύνει και απλοποιεί τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Βλέποντας τη μεγάλη μείωση στα τηλεφωνικά έσοδα του ξενοδοχείου, ο Mojtaba ανέλαβε να υλοποιήσει το 2012 ένα μακροχρόνιο project UC, αναβαθμίζοντας την τηλεφωνική υποδομή σε μια Unified Communication λύση, δημιουργώντας πρόσθετα έσοδα από το έξυπνο μάρκετινγκ του UC στα δωμάτια. Ενα άλλο τεχνολογικό έργο το οποίο προώθησε, που έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον και για τη χώρα μας, είναι η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το έργο Πληροφορικής που ανέδειξε το ρόλο του Mojtaba και τον κάνει να νιώθει περήφανος είναι το virtualization, ένα έργο που αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να μειώσει τα κόστη και την πολυπλοκότητα στη διαχείριση hardware. Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση που επιτεύχθηκε από αυτό το έργο αφορούσε τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Ετσι, από τα 105.000 ευρώ ενεργειακό κόστος των 22 servers του αρχικού συστήματος, το virtualization οδήγησε στη χρήση μόλις δύο ESX servers, οι οποίοι υποστήριζαν 22 virtual machines, με το κόστος να συρρικνώνεται στα 6.000 ευρώ.

Η δυσκολότερη πρόκληση που αντιμετώπισε ο Mojtaba κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου του, ήταν το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός τομέας έβλεπε το IT ως πηγή κόστους και όχι ως γεννήτρια εσόδων - έπρεπε να δώσει αγώνα για να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία. Οπως πιστεύει, το cloud computing θα μπορούσε να αποτελέσει μια από τις καλύτερες τεχνολογικές προτάσεις για τους ξενοδόχους, καθώς τους επιτρέπει να κλιμακώνουν τη χρήση του, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

O Mojtaba Akbari στο Cloud Computing Conference
O Mojtaba Akbari διαθέτει δέκα χρόνια εμπειρίας στην Πληροφορική. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει αναλάβει θέσεις management, ανάπτυξης, αρχιτεκτονικής και υποστήριξης, ενώ έχει αναγνωριστεί για τη στρατηγική, τις ηγετικές ικανότητες, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες Πληροφορικής και τις σημαντικές συνεργασίες του. Τέλος έχει επιτελέσει σημαντική εργασία για την εφαρμογή του cloud, τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στο Δημόσιο Τομέα.

netweek (T. 311)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778