netweek - Cloud Computing conference: Μια αναλυτική προσέγγιση στο cloud

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Είσοδος Χρήστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Telecoms

Cloud Computing conference: Μια αναλυτική προσέγγιση στο cloud

14 Μαρτίου 2014 | 11:12 Γράφει το NetWeek  Editor Topics: Events

Αναλυτής, σκεπτικιστής και με μεγάλο επιστημονικό υπόβαθρο και εμπειρία, ο Dr Richard Sykes αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες διεθνώς στο χώρο του cloud.

Ο Dr Richard Sykes είναι ένας αναγνωρισμένος διεθνώς αναλυτής και σχολιαστής στο ICT, ενώ αποτελεί και τακτικό ομιλητή σε συνέδρια εκδηλώσεις του χώρου. Ασκεί μια ενημερωμένη και σκεπτικιστική προσέγγιση στη φαινομενική γενναιοδωρία που η βιομηχανία ICT διακηρύσσει ότι προσφέρει. Δίνει ειδικότερα έμφαση στη ανάγκη ωρίμανσης του χώρου της Πληροφορικής και των τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών, θεωρώντας ότι χρειάζεται να περάσουν από το «βρεφικό» στάδιο της υπερβολικής εστίασης στην τεχνολογία, στο στάδιο του προμηθευτή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, οι οποίες συμβαδίζουν απόλυτα με τις ανάγκες των τελικών χρηστών.

Συνέγραψε με τον Mark Kobayashi-Hilary το βιβλίο “Global Services - Moving to a Level Playing Field’ (BCS 2007), ένα βιβλίο το οποίο εξετάζει μέσα από μια αναλυτική και τεκμηριωμένη ματιά την κατάσταση στη διεθνή αγορά υπηρεσιών IT, αλλά και την πιθανή εξέλιξή της, μέσα από τα μαθήματα που έδωσαν άλλες βιομηχανικές περιοχές. Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο αναγνωρίζεται ότι το offshoring αποτελεί ένα κλάδο του διεθνή εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών και μια φυσική εξέλιξη στη συνεχιζόμενη παγκοσμιοποίηση του εμπορίου - και όχι μια καινοτομία που πρέπει κανείς να φοβάται.

Ο Dr Richard Sykes αρθρογραφεί τακτικά στην αγγλική έκδοση του CIO Magazine, όπου καταθέτει τις απόψεις του για το cloud και τις IT υπηρεσίες. Σε πρόσφατο άρθρο του ασκεί κριτική στους περιορισμούς που απειλούν την ελευθερία cloud, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το cloud «γεννήθηκε» ελεύθερο αλλά είναι παντού «αλυσοδεμένο», παραφράζοντας τα λόγια του Γάλλου φιλοσόφου Ζαν Ζακ Ρουσσώ. Με αυτά τα λόγια θέλει να επισημάνει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο cloud από τις κυβερνήσεις.

Πιστεύει ότι το cloud είναι, αλλά και χτίστηκε από την αρχή, ως ένα κατασκεύασμα με έντονα διεθνή χαρακτηριστικά. Αναφέρει το παράδειγμα μιας εταιρείας στην Ινδία, η οποία μπορεί να εκμεταλλεύεται τις υπολογιστικές πλατφόρμες του cloud στις ΗΠΑ για να δημιουργήσει εξειδικευμένες υπηρεσίες ERP και να τις διανέμει σε επιχειρηματικούς πελάτες της στη Σιγκαπούρη και στην Αυστραλία. Όταν, ωστόσο, εμπλέκονται οι κυβερνήσεις, επιχειρούν να περιορίσουν τον διεθνή χαρακτήρα του cloud. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα. Όταν μετακινούνται υπηρεσίες στο cloud, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιμένουν να διατηρούνται τα δεδομένα τους μέσα στα εθνικά τους όρια.

Μέσα σε αυτό το τοπίο, ο Dr Richard Sykes αναρωτιέται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εκμετάλλευσης της ισχύος του cloud προς όφελος της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Και τεκμηριώνει την άποψη του με βάση τις γνώσεις του, τη μεγάλη εμπειρία του και τα μηνύματα που παίρνει από τη συμμετοχή και τις ομιλίες του στα μεγαλύτερα συνέδρια του cloud διεθνώς. Πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό cloud αποτελεί μια εικονική αγορά υπηρεσιών, έναν όλο και πιο σημαντικό καταλύτη για την αύξηση της αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων, όπως και της καινοτομίας. Η πρόκληση που υπάρχει είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε το ευρωπαϊκό cloud να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό, αλλά και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών.

Ο Dr Richard Sykes στο Cloud Computing Forum
O Dr Richard Sykes θα αποτελεί τον κεντρικό ομιλητή στο Cloud Computing Forum, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014, στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, για 4η συνεχόμενη χρονιά από το περιοδικό netweek. O Dr. Richard Sykes είναι πρόεδρος του UK Cloud Industry Forum, ενός οργανισμού που εστιάζει στην ανάπτυξη ανοιχτών προτύπων για την προώθηση της χρήσης του cloud στις επιχειρήσεις, καθώς και Director του EuroCloud UK, όπου και ηγείται της επιτροπής αξιολόγησης των UK EuroCloud Awards 2013. Ως σύμβουλος επιχειρήσεων συμμετείχε ενεργά στο έργο εισαγωγής του cloud στην κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας (G-Cloud) από το 2009 έως το 2010, ενώ μέσω του EuroCloud υποστηρίζει ενεργά την εκτέλεση της στρατηγικής cloud της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

netweek (T. 336)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778