H προσφορά της κοινοπραξίας DM4all (ύψους 750.000 ευρώ), της οποίας ηγείται η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ, προκρίθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία στην τελική φάση της δράσης Proempower, με στόχο τη κλινική πιστοποίηση της λύσης σε τέσσερις χώρες και 200 ασθενείς.

Η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ ανέπτυξε  τη λύση σε συνεργασία με διακεκριμένους συνεργάτες στο χώρο της διαχείρισης του διαβήτη στην Ευρώπη. Η κοινοπραξία DM4all, στην οποία ηγείται η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ αποτελείται από το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ελλάδα), την ERC SA από την Τουρκία, την Promptly Lda από την Πορτογαλία, τη Medisanté AG από τη Ελβετία και την  GPI SpA από την Ιταλία (https://proempower-pcp.eu/pcp-contractors/dm4all.html).

Με την εφαρμογή της λύσης DM4all σε μεγάλη κλίμακα, η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την αλυσίδα αξίας στην υγεία με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, εγκαινιάζοντας μία νέα αλυσίδα αξίας δεδομένων, με στόχο τη βελτίωση της συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείριση του διαβήτη (ασθενείς, επαγγελματίες υγείας, φροντιστές, συγγενείς, αγοραστές υπηρεσιών υγείας και την πολιτείας).

Η λύση βασίζεται σε ισχυρές βάσεις ανταλλαγής δεδομένων και διαλειτουργικότητας που επιτρέπουν τη συνεχή και ασφαλή επικοινωνία ανθρώπων, λογισμικού και ιατρικών συσκευών. Στόχος τη λύσης είναι η ενσωμάτωση των βέλτιστων δυνατών εργαλείων που θα επιτρέπουν την αυτοδιαχείριση των ασθενών, καθώς και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η λύση DM4all βασίζεται στην πλατφόρμα ehealthPass της Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ που επιτρέπει την αδιάκοπη ολοκλήρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τρίτες εφαρμογές και εφαρμογές διαχείρισης ιατρικού φακέλου υγείας βάση διεθνών προτύπων (HL7 FHIR, IHE integration profiles, κλπ), τη δημιουργία σύνθετων κλινικών διαδικασιών και κοινών πλάνων θεραπείας, τη συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας, παρέχοντας μεταξύ άλλων και τη συγκατάθεσή τους στη διαχείριση των ιατρικών δεδομένων τους, καθώς και την αδιάκοπη ροή πληροφοριών και μετρήσεων από διάφορες ιατρικές συσκευές που λειτουργούν σε περιβάλλον cloud (Internet of medical things).