netweek - H Google αλλάζει τις ρυθμίσεις στο Android μετά το ευρωπαϊκό πρόστιμο

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων browsers και μηχανών αναζήτησης

H Google αλλάζει τις ρυθμίσεις στο Android μετά το ευρωπαϊκό πρόστιμο

22 Απριλίου 2019 | 11:52 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Mobility,Ευρωπαική Ένωση

Η Google, μετά το «τσουχτερό» πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την ΕΕ, εισάγει μια νέα επιλογή στα κινητά τηλέφωνα Android που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, που επιτρέπει την εγκατάσταση πρόσθετων browsers και μηχανών αναζήτησης.

Αυτή η επιλογή θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με update στις παλιές και νέες συσκευές. Ειδικότερα, μετά την εγκατάσταση του update θα εμφανιστούν δύο πρόσθετες οθόνες επιλογής που δεν υπήρχαν έως τώρα: μια για τα Search apps και μια για τον browser. Και οι δύο  θα περιέχουν συνολικά πέντε εναλλακτικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι ήδη εγκατεστημένες σε μια συσκευή – θα απεικονίζονται σε τυχαία σειρά και θα επιλέγονται βάσει της δημοτικότητάς τους, σύμφωνα με την Google.

Και όταν ο χρήστης εγκαθιστά, για παράδειγμα, έναν browser της επιλογής τους, αυτός θα ορίζεται αυτόματα ως default για τη συσκευή. Αυτή η αλλαγή ήταν απαίτηση της Κομισιόν και έρχεται κατόπιν της  επιβολής προστίμου ύψους 4,3 δισ. ευρώ, που επέβαλε η ΕΕ το περασμένο έτος στη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet. Η Google είχε ζητήσει από τους κατασκευαστές συσκευών Android να περνάει η κυκλοφορία Internet σε αυτές, μέσα από τη μηχανή αναζήτησης της, «αξιοποιώντας το Android για να εδραιώσει περαιτέρω τη δεσπόζουσα θέση της μηχανης αναζήτησης της στην αγορά» όπως είχε δηλώσει τότε, η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για την πολιτική Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Μεγάλη πρόκληση για το business continuity

Οι συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και το συνεπαγόμενο lockdown, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης που μέχρι πρόσφατα είχαν εφαρμόσει ίσως στα χειρότερα σενάρια των ασκήσεων τους. Η τεχνολογία είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που καλείται να δώσει λύσεις ώστε οι εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν και μάλιστα με τρόπο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την επιτυχία τους.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Business Deals
  • Corporate Performance
  • Projects
  • Products
  • Δημόσιο
  • Συνέδρια
  • Servers
  • New Products
  • logistics

logistics

logistics

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778