netweek - Στα όρια της δημιουργικότητας

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Hardware

Event – Canon: Αποστολή στο Παρίσι για την παρουσίαση του εκτυπωτή Canon Image-PRESS C165

Στα όρια της δημιουργικότητας

28 Νοεμβρίου 2019 | 11:12 Γράφει ο Αντώνης  Βαμβακάρης Topics: Enterprise Printers,Events,Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται στην μετάβαση προς την πλήρη ψηφιοποίησή του, ο χώρος της εκτύπωσης παραμένει δυναμικός με τεχνολογίες και συσκευές που δίνουν ολοκληρωμένες λύσεις. Η Canon παρουσιάζει τη δική της πρόταση.

Στον τυφώνα του digital transformation, οι παραδοσιακοί τρόποι έκφρασης όπως οι εκτυπώσεις κάθε μορφής, αλλάζουν στόχο και τρόπο παρουσίασης. Στον χώρο των επαγγελματικών εκτυπώσεων οι ανάγκες των επιχειρήσεων προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και μαζί τους βελτιώνονται οι προτεινόμενες λύσεις. Η Canon θέλοντας να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ των μεγάλων και των μικρότερων μοντέλων της, παρουσιάζει τον ImagePRESS C165 που συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τους δύο κόσμους σε μια συσκευή που μπορεί να ολοκληρώσει κάθε εκτυπωτική εργασία μέχρι τέλους. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία format εκτυπώσεων σε υψηλές ταχύτητες και κορυφαία ποιότητα εκτύπωσης. Παρόλες τις compact διαστάσεις της προσφέρει επαγγελματικές δυνατότητες εκτύπωσης και έλεγχο των εργασιών σε ένα ασφαλές και δικτυωμένο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου μοντέλου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον κ. Mark Lawn, Director of Professional Print Solutions, Canon Europe και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

    NW: Πείτε μας για το στρατηγικό σχέδιο πίσω από την συγκεκριμένη κίνηση της Canon.

Mark Lawn: Στην Canon εργαζόμαστε πάνω στο συγκεκριμένο έργο εδώ και αρκετό καιρό και πάντα μας επηρεάζει η πληροφόρηση που παίρνουμε από την αγορά. Εάν κοιτάξετε τη σειρά ImageRUNNER ADVANCE και το γεγονός ότι έχει πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συσκευές και έπειτα την σειρά ImagePRESS που πούλησε επίσης χιλιάδες συσκευές, θα διαπιστώσετε ότι είναι δύο πολύ ισχυρές ομάδες. Ποτέ όμως δεν είχαμε πραγματικά ένα σενάριο ικανό να συνδυάσει αυτές τις δύο διαφορετικές τεχνολογίες σε ένα προϊόν. Ένα από τα πράγματα που έγιναν σαφή στην έρευνα που κάναμε στην αγορά και στους πελάτες ήταν ότι οι άνθρωποι σήμερα είναι υπό πίεση να ανταποκριθούν γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής τους.

    Στην Ελλάδα η Canon έχει χαμηλό μερίδιο αγοράς στην επαγγελματική κατηγορία. Πιστεύετε ότι το νέο μηχάνημα θα σας βοηθήσει να το αυξήσετε; Πώς σχεδιάζετε να το κάνετε αυτό πέρα από την κορυφαία ποιότητα και την ευκολία χρήσης;

Η σύντομη απάντηση στην ερώτηση είναι ναι, νομίζω ότι θα κάνει τη διαφορά. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένας τομέας της αγοράς που δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πελατών και ο στόχος είναι να κλείσουμε αυτό το χάσμα. Το δεύτερο πράγμα που ανοίγει μια συνομιλία με τους πελάτες μας, είναι σε σχέση με τις τεχνολογίες που είναι κατάλληλες για την επιχείρησή τους. Και πιστεύουμε ότι το νέο imagePRESS C165 είναι η σωστή απάντηση.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι πλέον υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τους πελάτες, που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως ποια επένδυση, ποιες εφαρμογές και ποια τεχνολογία ταιριάζει καλύτερα στο δικό τους οικοσύστημα. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει μια ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι πελάτες μας βλέπουν τις εκτυπωτικές εργασίες. Οι επιχειρήσεις βλέπουν την εκτύπωση κυρίως ως κόστος και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να τους πείσουμε ότι είναι κάτι που προσθέτει αξία στην επιχείρηση τους και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μια επιστροφή της επένδυσης.

    Στην ουσία, ο πελάτης χρειάζεται μια λύση εκτύπωσης στην καλύτερη δυνατή τιμή σε συνδυασμό με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης. Μπορείτε να είστε ανταγωνιστικοί σε αυτό τον τομέα;

Πρώτα από όλα πιστεύω στην προστιθέμενη αξία και όχι στο κόστος. Αξία για μένα σημαίνει ότι μπορούμε εύκολα να αποδείξουμε τη διαφορά που η τεχνολογία μπορεί να φέρει στην επιχείρηση και μπορούμε να δώσουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό, που επίσης μπορούμε να αποδείξουμε.

Τελικά αυτό που έχετε είναι οι βασικές καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησής σας. Θέλετε τους ανθρώπους σας να είναι παραγωγικοί, να είναι αποτελεσματικοί. Τώρα αυτό που κάνουμε είναι να τους δώσουμε περισσότερες επιλογές, που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν, να παράγουν περισσότερα για την επιχείρησή τους, να αναλάβουν εσωτερικά την ευθύνη για την παραγωγή όμορφων εγγράφων με μεικτά και βαρύτερα media και με κορυφαία ποιότητα.

    Κοιτάζοντας το ImagePRESS C165 μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα προϊόν για όλους, από τις μικρές επιχειρήσεις έως τους μεγάλους παραγωγούς εκτυπώσεων. Είναι αυτό ενάντια στον κανόνα ότι κάθε προϊόν πρέπει να απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη αγορά για να είναι επιτυχημένο;

Πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική αλλαγή στις ανάγκες και τις προσδοκίες των ανθρώπων και τον τρόπο σκέψης τους. Πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παράγουν έντυπα έγγραφα και αυτό είναι ίσως μια διαπίστωση για τα πράγματα που έρχονται. Έχουν έτσι τη δυνατότητα να απολαύσουν και πάλι τις εργασίες που βασίζονται σε αυτό το είδος ευελιξίας και παραγωγικότητας στον χώρο εργασίας και αυτό συνδυάζεται με την ικανότητα παραγωγής εγγράφων που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις.

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αναμειγνύουν τις online κοινωνικές εμπειρίες τους με τους επιχειρηματικούς κόσμους τους και προσεγγίζουν τους πελάτες με μηνύματα ώστε οι εκστρατείες να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές. Ο συνδυασμός ψηφιακών μέσων και εκτυπώσεων είναι απαραίτητος για να υποστηρίξουν τις καμπάνιες τους και όσο περισσότερο περάσουν αυτά στα χέρια των τελικών χρηστών ή των πελατών τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχουν μια καλή απόδοση στην επένδυσή τους.

    Πόσο εύκολα μπορεί να υιοθετήσει ένα τμήμα ΙΤ τον νέο τρόπο σκέψης και παραγωγής που προσφέρει ο ImagePRESS C165;

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους υπεύθυνους πληροφορικής να επιστρέψουν στο ακροατήριο τους και να κάνουν πραγματικά απλές ερωτήσεις για το τι είναι σημαντικό για αυτούς. Άλλωστε πιστεύω ότι το ΙΤ είναι σε επαφή με τις τάσεις και τις εξελίξεις του χώρου και είναι σε θέση να διατυπώσουν πως αυτές οι τάσεις και οι εξελίξεις μπορούν να προσθέσουν αξία στις διαδικασίες. Τελικά η εκτύπωση δεν είναι το κόστος, είναι μια ευκαιρία, είναι μια αξία που επιστρέφει στην επιχείρηση και πραγματικά την οδηγεί σε νέους δρόμους. Εάν μπορούν να κάνουν την υπάρχουσα οργάνωσή τους, που είναι πάντοτε υπό πίεση να κάνει περισσότερα με λιγότερα, αν μπορούν να την καταστήσουν αποτελεσματικότερη, να την ενθαρρύνουν να αξιοποιήσει την τεχνολογία, να σκεφτεί πιο δημιουργικά και τι μπορούν να κάνουν με τις υφιστάμενες επικοινωνίες και υφιστάμενες δεσμεύσεις, τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούν να προσθέσουν πραγματική αξία. Όταν γίνει αυτή τη σύνδεση μεταξύ του στόχου του οργανισμού και του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να τον κάνει πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι μια εύκολη απόφαση να προχωρήσουν με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να βοηθήσουμε το ΙΤ να διερευνήσει τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά, πρέπει να τους εμπνεύσουμε ώστε τα τμήματα πωλήσεων να αισθάνονται ευτυχισμένα ότι υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες. Και στη συνέχεια βεβαίως πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε καταλάβει και να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει πραγματική αξία και πρόοδος.

Ο νέος εκτυπωτής ξεκινά μια νέα οικογένεια μοντέλων για την Canon;
Νομίζω ότι είναι λίγο πολύ νωρίς για να απαντήσουμε σε αυτό. Έχουμε λάβει σχόλια από την αγορά, θα δούμε τις τάσεις και τι ζητούν οι πελάτες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια, εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι πως αν θέλετε μια συσκευή υψηλού επιπέδου να διαχειριστεί τις δυνατότητες παραγωγής σας, τότε ο ImagePRESS C165 είναι το καλύτερο σενάριο που μπορεί να ικανοποιήσει και τους δύο κόσμους.

netweek (T. 429)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778