netweek - Forthnet: Προσιτές καινοτόμες υπηρεσίες με έμφαση στον συνδρομητή

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Telecoms

Forthnet: Προσιτές καινοτόμες υπηρεσίες με έμφαση στον συνδρομητή

7 Φεβρουαρίου 2017 | 12:03 Γράφει το NetWeek  Editor Topics: Τηλεπικοινωνίες

Έμφαση στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών όπου δεν υπάρχει δίκτυο μέσω δορυφόρου για την παροχή γρήγορου internet 30Mbps, στην ανάπτυξη σύγχρονων διαδραστικών και προσωποποιημένων εφαρμογών στη συνδρομητική TV αλλά και cloud υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών για υψηλής ποιότητας λύσεις με χαμηλότερο κόστος κτήσης, διαχείρισης και λειτουργίας, δίνει η Forthnet για το 2017.

Το 2017 αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, καθώς θα λάβουν “σάρκα και οστά” μια σειρά από τεχνολογικής -πρωτίστως- σκοπιάς εξελίξεις πού συζητούνται μεν εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο ποτέ δεν είχε προχωρήσει η υλοποίησή τους. Όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγόρης Τσουγκριάνης, Strategy and Business Development Executive Director της Forthnet το γρήγορο internet αναμένεται να φτάσει σε απομακρυσμένες όσο και ψηφιακά απομονωμένες περιοχές μέσω των rurals, θα αλλάξει για πρώτη φορά ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας, θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τα δίκτυα νέας γενιάς, ενώ νέες εφαρμογές αμφίδρομης τηλεόρασης θα κάνουν την εμφάνισή τους, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του ΙοΤ και των cloud εφαρμογών. Παράλληλα, εκτιμάται πως θα προχωρήσουν και το σύνολο των έργων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου (Σύζευξις ΙΙ).

“Στη νέα αυτή εποχή που… ξημερώνει στις τηλεπικοινωνίες, η Forthnet είναι καθόλα έτοιμη να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να οδηγεί τις εξελίξεις της αγοράς. Έχοντας συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΖΤΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη πραγματικών δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσουγκριάνης και συνεχίζει:

“Η Forthnet έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δεύτερο δίκτυο πρόσβασης βασισμένο σε σύγχρονη τεχνολογία υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Very High Capacity networks) που θα επιτρέπει ταχύτητες άνω των 100Mbps. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου “future proof” εναλλακτικού δικτύου ανοικτής πρόσβασης παραμένει μονόδρομος, εφόσον επιθυμούμε ως χώρα να διασφαλίσουμε προοπτικές ανάπτυξης ανταγωνιστικών ψηφιακών υπηρεσιών στα αμέσως επόμενα χρόνια”.

Η ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου αποτελεί πραγματική υποδομή εθνικής σημασίας που θα συμβάλλει στην προσέλκυση πολύ μεγαλύτερων κεφαλαίων, ενώ η μακρά διάρκεια ζωής του σηματοδοτεί ότι οι σημερινές τεχνολογικές επιλογές θα καθορίσουν τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, για τους παρόχους περιεχομένου, για τους τελικούς χρήστες και ευρύτερα για ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών για πολλά έτη στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα, η Forthnet έχει ήδη αναπτύξει πιλοτικά ένα δίκτυο βασισμένο στην τεχνολογία FTTH στη Νέα Σμύρνη και μέσα στα πλάνα της είναι να αναπτυχθούν αντίστοιχα τέτοια δίκτυα και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Τσουγκριάνη: “Από τις αρχές του έτους και για τα επόμενα χρόνια, η Forthnet αναλαμβάνει Πάροχος Καθολικής υπηρεσίας όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, καθώς αναδείχθηκε υπερθεματιστής στην σχετική δημοπρασία της ΕΕΤΤ. Κάτι που σημαίνει πως η εταιρεία θα καλύπτει -πλέον- τις ανάγκες τηλεφωνίας όπου δεν υπάρχει δίκτυο σε ολόκληρη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη.

Η Forthnet, που αποτελεί διαχρονικά το συνώνυμο της καινοτομίας, θα καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη μέσω δορυφόρου. Μία λύση η οποία είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τον Ελλαδικό χώρο και που θα εξυπηρετεί τον συνδρομητή πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, μειώνοντας σημαντικά το κόστος που καλείται να πληρώσει η αγορά για την υποχρέωση αυτή, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αξιοποιώντας, λοιπόν, την ιδιότητα του Καθολικού Παρόχου σε συνδυασμό με τη δορυφορική λύση είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε παντού, ακόμη και στο πλέον απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας, γρήγορο internet 30Mbps”.

Ολοκληρωμένη εμπειρία προηγμένων υπηρεσιών στους συνδρομητές
Η εξάπλωση του γρήγορου internet, τη στιγμή κατά την οποία -πλέον- η ψυχαγωγία και η επικοινωνία έχουν γίνει ένα, αναμένεται να διασφαλίσει περιθώρια για την ανάπτυξη σύγχρονων διαδραστικών εφαρμογών στη συνδρομητική τηλεόραση.

Ήδη, κατά τη διάρκεια του 2016, η Forthnet προχώρησε σε μία σειρά αναβαθμίσεων της εμπειρίας που απολαμβάνουν οι πελάτες της, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες τάσεις που επικρατούν στην ψηφιακή αγορά σε διεθνές επίπεδο. “Συνεπείς στο να προσφέρουμε προηγμένες υπηρεσίες στους συνδρομητές μας, λανσάραμε την υπηρεσία Nova On Demand, που πραγματικά αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τηλεόραση. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, όλοι οι συνδρομητές Nova3play μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να παρακολουθούν μέσω δορυφόρου το πιο πλούσιο και πλήρες περιεχόμενο που προσφέρουν τα κανάλια της Nova ή μέσω internet ότι αυτοί θέλουν.

Η σύνδεση του αποκωδικοποιητή στο internet δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη ακόμα πιο εντυπωσιακών διαδραστικών και προσωποποιημένων εφαρμογών που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο την τηλεοπτική εμπειρία, αφού ο τηλεθεατής πλέον θα έχει τον πλήρη έλεγχο του τι θα βλέπει, πότε και σε ποια συσκευή”, υποστηρίζει ο κ. Τσουγκριάνης.

Νέες cloud υπηρεσίες για ανταγωνιστικότερες συνολικά λύσεις
Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις υπερ-υψηλές ταχύτητες στο internet, επιτρέπουν την ανάπτυξη επιπλέον εφαρμογών IoT, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν θεαματικές αλλαγές από τον κλάδο της λιανικής πώλησης για τη δημιουργία νέων εμπειριών για τον καταναλωτή, στον κλάδο της υγείας για τη βελτιωμένη φροντίδα ασθενών ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές, στη βιομηχανία για την αύξηση της παραγωγής, στον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές και στο οικιακό περιβάλλον με αυτοματισμούς διευκόλυνσης της καθημερινότητας και της ψυχαγωγίας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσουγκριάνης: “Στην Forthnet αναπτύσσουμε νέες cloud υπηρεσίες ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των εταιρικών πελατών για υψηλής ποιότητας λύσεις με χαμηλότερο κόστος κτήσης, διαχείρισης και λειτουργίας. Παρέχοντας τα υψηλοτέρα επίπεδα διαθεσιμότητας, ασφάλειας και κρυπτογράφησης, προσφέρουμε λύσεις για προστασία των αρχείων τοπικά και στο cloud, καθώς και το συγχρονισμό αρχείων μεταξύ πολλαπλών συσκευών”. Στο μεταξύ, η Forthnet είναι έτοιμη να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο “Σύζευξις ΙΙ”, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο 2017, επιφέροντας μεγάλη οικονομία στα έξοδα του Δημοσίου με την ταυτόχρονη δυνατότητα ανάπτυξης χρήσιμων ΙΤ εφαρμογών για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την εν γένει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. “Δίχως άλλο, οι επερχόμενες εξελίξεις θα καθορίσουν το είδος και την ποιότητα των υπηρεσιών που θα απολαμβάνουν οι πολίτες. Στη Forthnet, έχουμε στηρίξει την επιτυχία μας στην υιοθέτηση αναπτυξιακής στρατηγικής που στόχο έχει τη διαφοροποίηση μας από τον ανταγωνισμό, μέσω της διαρκούς αναζήτησης καινοτομιών που βελτιώνουν την εμπειρία του καταναλωτή”, καταλήγει ο κ. Τσουγκριάνης.

netweek (T. 400)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778