netweek - Industry 4.0 εδώ και τώρα

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Management

Του Μηνά Πάντου, Head of IT department, SABO SA

Industry 4.0 εδώ και τώρα

23 Μαΐου 2019 | 13:39 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: IT Management

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών τόσο στον τομέα του IT όσο και στον τομέα του Industry 4.0 / Autonomous Smart Factory η SABO, που εξειδικεύεται στη μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένων λύσεων ή/και μεμονωμένων μηχανημάτων για τη βιομηχανία της κεραμοποιίας, με έντονη δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, έχει καταρτίσει έναν οδικό χάρτη, που θα την οδηγήσει στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών όχι για λόγους «μόδας», αλλά για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής, τον αποδοτικότερο σχεδιασμό των λύσεων και την αύξηση της ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Ξεκινώντας από μια υπαρκτή και επιτακτική ανάγκη της SABO για καταγραφή, διαχείριση, μετασχηματισμό και παρουσίαση δεδομένων απευθείας από την παραγωγή, δημιουργήσαμε, από κοινού με την InTTrust SA, μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται σε τεχνολογίες της Microsoft, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Power BI Tools και το Azure.

Αναλυτικότερα, δομήσαμε μια ευέλικτη και πλήρως παραμετροποιήσιμη εφαρμογή, που «συλλέγει» δεδομένα απευθείας από τον εκάστοτε βιομηχανικό εξοπλισμό, μεταδίδει τα δεδομένα στο Azure όπου τα αποθηκεύει, τα μετασχηματίζει ώστε να παράξει αναφορές και dashboard, προσωποποιημένες ανάλογα με τον ρόλο του τελικού παραλήπτη, που περιέχουν εξιδεικευμένους δείκτες που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, στην προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού κτλ. και είναι βασισμένοι σε πραγματικά παραγωγικά δεδομένα.

Παράλληλα, αντικαταστήσαμε το αναλογικό τηλεφωνικό κέντρου της εταιρείας με ένα SaaS IP call center (Exelysis UCS) της εταιρείας Microbase, ένα έργο που έγινε με integrator την Technicomer.
Μετά την πλήρη ενσωμάτωση της πλατφόρμας MS Office 365 το 2018, η Διεύθυνση Πληροφορικής προχώρησε στον σχεδιασμό εφαρμογών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των τμημάτων της εταιρείας για αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο το SharePoint online, το MS Teams και το MS Flow δημιουργήσαμε εφαρμογές που επιγραμματικά συνοψίζονται στα εξής:

(α) Media content management app.
Για την αποθήκευση, αυτόματη κατηγοριοποίηση και πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής και από οπουδήποτε, περιεχομένου φωτογραφιών και βίντεο και

(β) Travel expenses request app.
Για την online καταχώρηση αιτήσεων για έξοδα ταξιδιού, μέσω οποιασδήποτε συσκευής, την αντίστοιχη εγκριτική διαδικασία που την ακολουθεί και την αυτόματη τροφοδότηση των στοιχείων των αιτήσεων στο ERP.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της παραμετροποίησης του Product Lifecycle Management System, που έχει εγκατασταθεί για τα τμήματα μηχανολογικού σχεδιασμού, καθώς και η επέκτασή του και σε άλλα τμήματα της SABO.

Netweek Online( 23 Μαΐου 2019)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778