netweek - Γιάννης Ασβέστης , Διευθυντής Πωλήσεων, HPE: «Δεν είναι αρκετό πλέον απλά να αποθηκεύουμε και να προστατεύουμε τα δεδομένα»

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

IT Industry

Γιάννης Ασβέστης , Διευθυντής Πωλήσεων, HPE: «Δεν είναι αρκετό πλέον απλά να αποθηκεύουμε και να προστατεύουμε τα δεδομένα»

9 Οκτωβρίου 2019 | 15:12 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events,Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Discover More Athens 2019 που πραγματοποιείται αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ΗΡΕ οικοδεσπότη, το NetFAX είχε τη δυνατότητα να κάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Γιάννη Ασβέστη, Διευθυντή Πωλήσεων της Hewlett Packard Enterprise.

Ποιος είναι ο σκοπός της εκδήλωσης HPE Discover More και σε ποιους απευθύνεται; Τι θα παρουσιάσετε σε αυτήν και τι μήνυμα θέλετε να περάσετε στους πελάτες σας;
Η εκδήλωση Discover More Athens που διοργανώνουμε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσβλέπουμε να αποτελέσει το τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς! Πέρα από τη διατήρηση του ενδεδειγμένου κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με το δίκτυό μας και τους πελάτες μας, θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για να διαπιστώσουμε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία και οι πιο εξελιγμένες λύσεις και υπηρεσίες μας, θα βοηθήσουν έμπρακτα τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν το μέλλον και να υλοποιήσουν έργα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εισηγητές από όλο τον κόσμο θα θέσουν ερωτήματα για το επίπεδο ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, των κρατικών υποδομών, καθώς και των λειτουργιών και δεδομένων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την υγεία των ανθρώπων. Παράλληλα, θα προτείνουν λύσεις για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιβάλλεται να πραγματοποιήσει κάθε οργανισμός που επιθυμεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στην κεντρική ατζέντα της εκδήλωσης θα βρίσκονται επίσης και το ψηφιακό κράτος, οι ψηφιακές επιχειρήσεις, αλλά και οι μέθοδοι συνεργασίας μεταξύ των απαιτούμενων φορέων για την οικοδόμηση ενός υβριδικού κόσμου, στον οποίο η εξέλιξη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θα βελτιώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον φυσικό κόσμο. Η Hewlett Packard Enterprise ακολουθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική για το ψηφιακό άλμα των πελατών της: Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται και με το Discover More Athens είναι ακόμα μία ευκαιρία για να το αποδείξουμε στην πράξη. 

Η χρήση του cloud υπηρεσιών είναι επιτακτική για οποίον οργανισμό επιθυμεί να εξελίσσεται και να καινοτομεί. Θεωρείτε ότι αυτή η επιταγή ενδεχομένως να τρομάζει κάποιους;
Πιστεύουμε ότι το cloud δεν αποτελεί προορισμό αλλά εμπειρία. Οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους χρειάζονται μία υβριδική cloud λύση που να προωθεί την ικανότητά τους για καινοτομία. Είμασταν η πρώτη εταιρεία του χώρου που εισάγαμε την έννοια του υβριδικού ΙΤ και ως leader για το υβριδικό cloud συνδυάσαμε Software Defined αρχιτεκτονικές, εργαλεία αυτοματοποίησης, λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, με τα ισχυρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας και δημιουργήσαμε μία σειρά από composable πλατφόρμες cloud ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Μπορεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης να γίνει μία απλή-καθημερινή διαδικασία για τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις;
Φυσικά και μπορεί! Ηδη ως εταιρεία έχουμε ενσωματώσει το Infosight, μια πλατφορμα ΑΙ και μηχανικής μάθησης, σε όλα τα προιόντα μας και μέσω αυτου του εργαλείου αυτο-παρακολούθησης και αυτο-συντήρησης έχουμε βελτιστοποιήσει τους χρόνους διαθεσιμότητας και αποκατάστασης βλαβών με παράλληλη αποδέσμευση πόρων του ΙΤ σε άλλες παραγωγικές διαδικασίες. Συνδιάζοντας δε τις λύσεις της ΗPΕ με την πλατφόρμα Blue Data διευκολύνουμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική μάθηση (Machine Learning) και την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics).

Ο αριθμός/μέγεθος των δεδομένων γνωρίζουμε ότι αυξάνεται εκθετικά. Ποιες είναι οι ανάγκες αποθήκευσης (storage) που δημιουργεί αυτή η συνθήκη;
Δεν είναι αρκετό πλέον απλά να αποθηκεύουμε και να προστατεύουμε τα δεδομένα. Τα δεδομένα αποτελούν πολύτιμα «περιουσιακά» στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη μίας επιχείρησης. Η ΗΡΕ παρουσίασε πρόσφατα το πιο έξυπνο storage παγκοσμίως, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και εξασφαλίζει 100% διαθεσιμότητα με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις αυτόνομα, γρήγορα και αδιάλειπτα. Είναι δε έτσι σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν την ευφυία που απαιτείται για να διαχειρίζονται τα application workloads μεταξύ διαφορετικών cloud pools, on premises ή Public, και έτσι τα παραγώμενα δεδομένα ανάλογα με το pattern τους να τοποθετούνται στο βέλτιστο pool. 

Υπάρχουν λύσεις για όσους επιθυμούν έναν επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς να μπορούν να επενδύσουν σε inhouse υποδομές;
Παρατηρούμε πολλούς οργανισμούς να εισέρχονται στη συζήτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού χωρίς όμως η εταιρική τους κουλτούρα να μπορεί να εγγυηθεί την άμεση απορρόφηση των παραγώμενων πλεονεκτημάτων. Αυτό μπορεί να αγγίζει απο την έλλειψη κατάλληλα προετοιμασμένου προσωπικού εώς την παγίδευση του Business capital σε ακτριβά πάγια τα αποία περιορίζουν άλλες δράσεις καινοτομίας που είναι εξίσου απαραίτητες.

Η νέα λοιπόν αυτή κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται, ταυτίζεται χρονικά και με μία τάση η οποία παρατηρείται: τη στροφή των οργανισμών προς τα IT μοντέλα κατανάλωσης (IT Consumption Based Models), μία τάση η οποία καταγράφεται και από ανεξάρτητους φορείς όπως η IDC, η οποία προβλέπει πως μέχρι το 2020 το 40% του ΙΤ budget που σχετίζεται με υποδομές (με την ευρύτερη έννοια του όρου) θα αφορά σε μοντέλα κατανάλωσης (Public, Private, Hybrid Cloud και βέβαια on-premise consumption based μοντέλα).

Εμείς στην HPE δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των IT μοντέλων κατανάλωσης τα τελευταία 9 χρόνια, ενώ σκοπός μας είναι μέχρι το 2022 το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας να παρέχεται με μία μορφή βασισμένη στην κατανάλωση.

Τα δεδομένα παράγονται στα άκρα (edge) και επεξεργάζονται στα κέντρα επεξεργασίας. Η εξέλιξη αυτού του συσχετισμού/αυτής της σύνδεσης είναι επιβεβλημένη;
Αλλάζουν ραγδαία πλέον οι συσχετισμοί μεταξύ της κεντρικής υποδομής (data center) και των λύσεων που έχουν χρήση σε απομακρυσμένα σημεία, διεκδικώντας πρόσβαση από τα άκρα (edge). Το άκρο είναι ο χώρος στον οποίο δημιουργούνται οι περισσότερες «εμπειρίες» αλλά και το σημείο όπου δημιουργείται ένας κατακλισμιαίος αριθμός νέων δεδομένων.

Για να μπορούν τα δεδομένα να είναι αξιοποιήσιμα και να υποστηρίζουν real time εμπειρίες θα πρέπει η τεχνολογία που προσφέρεται για την επεξεργασία τους στο άκρο να διαθέτει την απαραίτητη ευφυΐα που δε βλέπαμε σε παλαιότερες legacy προσεγγίσεις. Τέτοιες λύσεις προσφέρει η Hewlett Packard Enterprise με αυτό που αποκαλούμε «Intelligent Edge», ανοίγοντας τον δρόμο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερη καινοτομία.

Οι edge λύσεις αποτελούν το επόμενο «στοίχημα», καθώς επηρεάζουν το πώς οι επιχειρήσεις σχεδιάζουν τις υποδομές και αντιμετωπίζουν τη διαρκή κινητικότητα (mobility) χρηστών και συσκευών, τον πολλαπλασιασμό IoT συσκευών και αισθητήρων, καθώς επίσης και το πώς μεριμνούν για τα πολλαπλά ζητήματα ασφαλείας (cyber security) που προκύπτουν.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778