netweek - ΔΕΔΔΗΕ SWITCH-ON: Όσοι καινοτόμοι, προσέλθετε!

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Ανοικτή πρόσκληση απεύθυνε χθες (2/10) ο Διαχειριστής Υποδομών Ηλεκτρικής Ενέργειας σε startup και ερευνητές για νέες ιδέες και εφαρμογές.

ΔΕΔΔΗΕ SWITCH-ON: Όσοι καινοτόμοι, προσέλθετε!

4 Οκτωβρίου 2018 | 15:05 Γράφει το Net Week  Online Team Topics: Events

Με την εξαρχής αναγνώριση πως η όσμωση με «νέο αίμα» και «φρέσκες ιδέες» μόνο καλό μπορεί να κάνει σε έναν κατά το μάλλον ή ήττον «γερασμένο» (δική τους η παραδοχή) οργανισμό, ο οποίος όμως είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και τις προκλήσεις που φέρνουν οι νέες αναδυόμενες τεχνολογίες στην ενέργεια και τα δίκτυα, ο ΔΕΔΔΗΕ απηύθυνε χθες επίσημη πρόσκληση σε καινοτόμες startups να υποβάλουν προτάσεις, για βελτιώσεις στη λειτουργία του και εν δυνάμει συνέργειες.

Όπως τόνισαν ο πρόεδρος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Νίκος Χατζηαργυρίου, και ο αναπληρωτής Διευθ. Σύμβουλος, Θανάσης Μισδανίτης, αναζητούνται -με την καίρια συνδρομή της Crowdpolicy- λύσεις out of the box, οι οποίες θα συμβάλουν (παράλληλα με τις εσωτερικές διεργασίες στις διευθύνσεις του, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση) στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναμόρφωση του οργανισμού σε πολλούς τομείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και, παράλληλα, τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Ουσιαστικά, ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να δημιουργήσει ένα «εκκολαπτήριο» (Innovation Lab) στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες με τις πέντε καλύτερες προτάσεις, που θα λάβουν το ποσό των 60.000 ευρώ εκάστη και όλη την αναγκαία στήριξη σε μέντορες και κυρίως δεδομένα, για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία τις 5 Νοεμβρίου. Στο διάστημα 15-20 Νοεμβρίου θα επιλεγούν οι 15 καλύτερες ομάδες, ενώ η τελική επιλογή των 5, που θα προχωρήσουν και θα υπογράψουν (υπό κάποιες προϋποθέσεις) συμβόλαιο με τον ΔΕΔΔΗΕ, για πιλοτική εφαρμογή, θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, ο κ. Μισδανίτης δήλωσε στο NetFAX πως σαφώς θα υπάρξει συνέχεια και ο επόμενος, ανάλογος διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους μήνες…

Οι τομείς στους οποίους ζητείται «χείρα βοηθείας» εστιάζουν σε Big Data και analytics, για εφαρμογές και αυτοματισμούς επεξεργασίας δεδομένων από έξυπνους μετρητές, σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης / Deep Learning για καλύτερη λειτουργία του δικτύου και αποδοτικότερη ενσωμάτωση των ΑΠΕ, εφαρμογές drones / επεξεργασίας εικόνας για επιτήρηση των δικτύων, AR/VR για την εκπαίδευση των τεχνικών, ΙοΤ και blockchain για βελτίωση εμπειρίας των χρηστών κλπ. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και η αίτηση συμμετοχής θα βρίσκονται διαθέσιμες στη διεύθυνση www.switchonlab.gr.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778