netweek - Industry 4.0 εδώ και τώρα

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Industry 4.0 εδώ και τώρα

26 Ιουλίου 2019 | 10:48 Γράφει ο Μηνάς  Πάντος Topics: CRM,ERP,Internet of Things,IT Industry,logistics,Απόψεις,Μόνιμες Στήλες

Μηνάς Πάντος

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών τόσο στον τομέα του IT όσο και στον τομέα του Industry 4.0 / Autonomous Smart Factory, η SABO, που εξειδικεύεται στη μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένων λύσεων ή/και μεμονωμένων μηχανημάτων για τη βιομηχανία της κεραμοποιίας, με δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, έχει καταρτίσει έναν οδικό χάρτη, που θα την οδηγήσει στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για λόγους βελτιστοποίησης της παραγωγής, τον αποδοτικότερο σχεδιασμό των λύσεων και την αύξηση της ποιότητας των τελικών προϊόντων.

Ξεκινώντας από την ανάγκη της SABO για καταγραφή, διαχείριση, μετασχηματισμό και παρουσίαση δεδομένων απευθείας από την παραγωγή, δημιουργήσαμε, από κοινού με την InTTrust SA, μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται σε τεχνολογίες της Microsoft, με εργαλεία όπως το Power BI Tools και το Azure. Αναλυτικότερα, δομήσαμε μια ευέλικτη και πλήρως παραμετροποιήσιμη εφαρμογή, που «συλλέγει» δεδομένα απευθείας από τον εκάστοτε βιομηχανικό εξοπλισμό, τα μεταδίδει στο Azure όπου τα αποθηκεύει, τα μετασχηματίζει ώστε να παράξει αναφορές και dashboard, προσωποποιημένες ανάλογα με τον ρόλο του τελικού παραλήπτη, που περιέχουν εξιδεικευμένους δείκτες που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, στην προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού κτλ. και είναι βασισμένοι σε πραγματικά παραγωγικά δεδομένα. Μετά την πλήρη ενσωμάτωση της πλατφόρμας MS Office 365, το 2018, η Διεύθυνση Πληροφορικής προχώρησε στον σχεδιασμό εφαρμογών, για αυτοματοποίηση διαδικασιών. Χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο το SharePoint online, το MS Teams και το MS Flow δημιουργήσαμε εφαρμογές που επιγραμματικά συνοψίζονται στα εξής: (α) Media content management app. Για την αποθήκευση, αυτόματη κατηγοριοποίηση και πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής και από οπουδήποτε, περιεχομένου φωτογραφιών και βίντεο και (β) Travel expenses request app. Για την online καταχώρηση αιτήσεων για έξοδα ταξιδιού, μέσω οποιασδήποτε συσκευής, την αντίστοιχη εγκριτική διαδικασία που την ακολουθεί και την αυτόματη τροφοδότηση των στοιχείων των αιτήσεων στο ERP.

netweek (T. 426)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Μεγάλη πρόκληση για το business continuity

Οι συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και το συνεπαγόμενο lockdown, δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης που μέχρι πρόσφατα είχαν εφαρμόσει ίσως στα χειρότερα σενάρια των ασκήσεων τους. Η τεχνολογία είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που καλείται να δώσει λύσεις, ώστε οι εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν και μάλιστα με τρόπο που να διασφαλίζει την επιβίωση και την επιτυχία τους.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Business Deals
  • Corporate Performance
  • Projects
  • Products
  • Δημόσιο
  • Συνέδρια
  • Servers
  • New Products
  • logistics

logistics

logistics

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778