netweek - Viva Wallet: Στο πλάνο η επέκταση σε 23 χώρες εντός 2020

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Στον SSM η εξαγορά της Praxia

Viva Wallet: Στο πλάνο η επέκταση σε 23 χώρες εντός 2020

3 Μαρτίου 2020 | 15:22 Γράφει ο Γιώργος  Λαμπίρης Topics: Business Deals

Σε 14 χώρες δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή η Viva Wallet και στόχος είναι έως το τέλος του 2020 να είναι παρούσα σε 23 αγορές στο πλαίσιο της επέκτασης που υλοποιεί η επιχείρηση, όπως ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Χάρης Καρώνης σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα εμπόδια στην επέκταση Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα της επέκτασης, σημειώνοντας ότι «ενώ έχουμε ιδρύσει υποκαταστήματα σε 14 χώρες, στη Γερμανία δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Μεσολαβεί ένα δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να παρέχει την έγκρισή του για τη δημιουργία υποκαταστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αντίστοιχα στο Παρίσι πρέπει να συμμετάσχει κανείς σε διαγωνισμό για να βρει χώρο γραφείων, ενώ θα δυσκολευτεί περισσότερο εάν πρόκειται για νέα εταιρεία. Στην ίδια πόλη, οι πρώτοι υπάλληλοι που προσλάβαμε συνέστησαν σωματείο και έδωσαν στον εαυτό τους πέντε μέρες άδεια, θεωρώντας ότι δεν θα τους πληρώνουμε τις υπερωρίες. Ήταν μία προσπάθεια να αντισταθμίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο κανείς δεν είπε ότι δεν θα πληρώσουμε υπερωρίες», ανέφερε ο επιχειρηματίας. Μιλώντας για τα ρεαλιστικά δεδομένα της επέκτασης που επιχειρεί στο εξωτερικό ο όμιλος Viva Wallet, ο κύριος Καρώνης επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε ορισμένες χώρες, δεν θα επιτρέψουν πιθανότατα στην εταιρεία να έχει πρόσβαση και στις 23 χώρες, όπου είναι προγραμματισμένο να επεκταθεί έως το τέλος του έτους.

«Εάν καταφέρουμε να είμαστε ενεργοί σε 18-20 χώρες νομίζω ότι θα είμαστε από τα ελάχιστα ιδρύματα με αποτύπωμα ανάλογο με αυτό της Citibank. Σε κάθε περίπτωση έχουμε ως στόχο τους μικρούς και μεσαίους πελάτες με τοπική δομή, σε αντίθεση με τη Citibank η οποία έχει μεγάλους πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της».

Αναφερόμενος στο ρόλο που θα έχει η τεχνολογία στον τραπεζικό τομέα σημείωσε: «Τα δάνεια και οι πληρωμές θα γίνονται πολύ διαφορετικά. Οι υπηρεσίες θα έρθουν πιο κοντά στον πελάτη». Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τεχνολογία θα συμβάλλει στο να έχουμε λιγότερα κόκκινα δάνεια.

Εν αναμονή των εγκρίσεων από τον SSM για την εξαγορά της Praxia Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Praxia Bank, διευκρίνισε ότι η Viva έχει καταθέσει τον φάκελό της στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να προωθηθεί το σχετικό αίτημα έγκρισης προς τον SSM.

«Αναμένουμε την απόφασή του Μηχανισμού, η οποία εάν είναι θετική προς το δικό μας σχήμα, θα μας επιτρέψει την ολοκλήρωση της εξαγοράς, μετατρέποντας τη δεσμευτική πρόταση που έχουμε καταθέσει, σε συναλλαγή».

Netweek Online( 3 Μαρτίου 2020)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778