netweek - Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Φέρνει νέα πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης για πολίτες και επιχειρήσεις

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του NetWeek και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Professional Services

Η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EU vs Virus

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Φέρνει νέα πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης για πολίτες και επιχειρήσεις

27 Απριλίου 2020 | 15:58 Γράφει ο Σπύρος  Πιστικός Topics: e-government,Δημόσιο,Θεσμικά

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Νέες υπηρεσίες θα προστίθενται και θα ψηφιοποιούνται σταδιακά στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr που ξεκίνησε εκτάκτως να λειτουργεί στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην διαδικτυακή εκπομπή του netweek, #CommunityTalks: Discussing the Day After.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, η οποία θα απευθύνεται προς όλους τους πολίτες και θα κινείται σε ανάλογη κατεύθυνση με αυτή του gov.gr. «Θα αφορά όσους δεν έχουν εξοικείωση αλλά και για όσους θέλουν να χτίσουν δεξιότητες για να διεκδικήσουν μία καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα όμως θα απευθύνεται και σε επιχειρήσεις. Θα περιλαμβάνει γλώσσες προγραμματισμού, βάσεις δεδομένων, προγράμματα ΑΙ και θα εμπλουτίζεται διαρκώς», εξήγησε ο υφυπουργός.

«Επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα περιήγησης μέσω μαθημάτων σε σχετικές κατηγορίες και θεματικές ενότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος φορέας όπως εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να αναβαθμίζει την εκπαίδευση των στελεχών του δωρεάν. Η πλατφόρμα θα προτείνει και εκπαιδευτικά μαθησιακά μονοπάτια, που θα οδηγούν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης του πολίτη», συμπλήρωσε ο κύριος Ζαριφόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης θα ακολουθήσει η υλοποίηση έργων τηλεϊατρικής και έργων που σχετίζονται με τις συνεδριάσεις στις δικαστικές αίθουσες.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EU vs Virus
Ο κύριος Ζαριφόπουλος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία EU vs Virus, με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν τόσο ώριμες, όσο και καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας. «Αφενός έχουμε την υποβολή νέων ιδεών, που φέρνουν σε επαφή μέντορες και προγραμματιστές, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενδιαφέρουν να συμμετάσχουν προκειμένου να δημιουργήσουν προτάσεις από κοινού. Αφετέρου έχουμε ώριμες λύσεις που προέρχονται από εταιρείες ή από άλλα hakathon, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν, ούτως ώστε να διατεθούν στο σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή έχουν κατατεθεί άνω των 30 προτάσεων για την πρώτη πρωτοβουλία και 35 ώριμες ψηφιακές λύσεις στη δεύτερη περίπτωση», διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Οι Έλληνες είναι ώριμοι να δεχτούν την ψηφιοποίηση
Ο ίδιος ανέφερε ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις ψηφιακές λύσεις, με το 80% των πολιτών να έχει στα χέρια του ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία, κυρίως λόγω της διείσδυσης των έξυπνων κινητών στη ζωή μας. «Επομένως οι πολίτες έχουν γίνει πιο απαιτητικοί, και σε αυτό το πλαίσιο απαιτούν την αντίστοιχη εξυπηρέτηση από το κράτος», ανέφερε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, για να προσθέσει ότι: «πρέπει να δούμε πως θα απλοποιήσουμε τις διαδικασίες πριν τις ψηφιοποιήσουμε, και πώς θα εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες στη χρήση αυτών των εργαλείων».

Ο ίδιος προανήγγειλε μεταξύ άλλων τη βελτίωση των υποδομών του κράτους, σε τομείς που σχετίζονται με την δημιουργία των προϋποθέσεων σε νομικό και φορολογικό επίπεδο με στόχο την διευκόλυνση των επενδυτών που έχουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Netweek Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Banking / Finance

International

Τηλεπικοινωνίες

Πολιτισμός / Ψυχαγωγία

e-government

Μουσική Βιομηχανία

Retail

Ευρωπαική Ένωση

Services

Ενέργεια / Περιβάλλον

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778